Ana içeriğe atla

Meslek Yüksek Okulları 3 Yıl Olacak

Yök başkanı Özcan 2010 Eğitim öğretim yılından itibaren MYO’ların 3 yıla çıkartılacağını açıkladı.

102391 YÖK başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya ÖZCAN Amerika ziyareti ile ilgili bir açıklama yaptı ve bu açıklamaları arasında en önemli olanı Meslek Yüksek Okullarının eğitim sürelerinin 3 yıla çıkacak olması.

Meslek Yüksek Okulları da Çift Diploma Sahibi Olacak

2010 yılından itibaren bazı devlet üniversiteleri ile 5 vakıf üniversitesine ait Meslek Yüksek Okullarında eğitim süreleri 1 yıl İngilizce hazırlık olmak üzere 2 yıla çıkacak. Bu süre zarfında öğrenci Amerika’da MUCIA adlı bir üniversitede 1 yıl Türkiye’de 1 yıl olmak üzere 2 yıllık öğrenim sürelerini tamamlayacak ve çift diploma alma imkanına kavuşmuş olacak.

MUCIA yani Midwest Universities Consortium in International Activities adlı Amerikalı devlet üniversitesi ile bir protokol imzalanması aşamasına gelindiğini bildiren ÖZCAN bu protokolün Türkiye ayağının tamamlanması ile öğrencilerimizin çift diploma alma imkanına kavuşacaklarını aynı zamanda ingilizce gibi bir problemin de üstesinden gelebileceklerini vurguladı. Uygulamaya ilk önce ingilizce hazırlık programına alt yapısı uygun olan 2 devlet üniversitesi ve 5 vakıf üniversitesinde 2010 yılından itibaren başlanabileceğini belirten ÖZCAN bu uygulamanın ilerleyen yıllarda yaygınlaştırılacağını hatırlattı.

Yeni ÖSS sistemi ile sınavsız geçiş kalkıyor

Yeni sınav sistemi ile sınavsız geçişlerin kalkacağını ve sınavla girilen meslek yüksek okullarını prestijlerinin artacağını belirten ÖZCAN, aynı zamanda yatay ve dikey geçişlerin önünü de açacaklarını belirtti. Başarılı öğrencinin istediği yerde okumasına yönelik bir teşvik sistemine geçileceğini belirtti. Geçmiş yıllarda Meslek Yüksek Okullarına girmek için torpil gerektiğini hatırlatan ÖZCAN çok yakın bir gelecekte meslek yüksek okullarının eski değerini tekrar elde edeceğini belirtti.

Katsayı Engel Olmayacak

Yeni ÖSS sisteminde katsayı olmayacağını ancak üniversitelerin taleplerine ilişkin çocukların başta bir imtihana gireceklerini anlatan YÖK Başkanı Özcan, "Genel kültür ve genel yetenek imtihanına ondan sonra alanlarla ilgili yani toplam bir öğrencisinin 7 tane puanı olacak. Üniversiteler bu yedi puanın herhangi bir kombinasyonu ile öğrenci alabilirler. İşte diyebilir ki birinci aşamada şu puanı alsın matematikten geometriden, fizikten kimyadan onların beşini seçer iki de birinci kademeden 7 puanının herhangi bir kombinasyonunda öğrenci almak isteyebilir. O almak istediği zaman çok daha iyi bir yerleştirme olacak. Belki katsayılar o anda kullanılabilir. Herhangi bir mühendislik bölümü diyebilir ki matematikte fizikte şu olsun biz onları belli ağırlıklarla ağırlıklandırabiliriz katsayılarla çarpabiliriz belki üniversitede istediği öğrenciyi alsın diye katsayılar belki orda karşımıza çıkacaktır ama bugünkü gibi katsayıların engelleyici eşizliğe sebep olucu bir rolü olmayacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Geleceğin Uçağı; Orions Glider

Son yıllarda insan oğlu çevreye verdiği zarardan dolayı küresel ısınma sorunu ile karşı karşıya kalmış durumda. Bu sıkıntıdan kurtulmak için ise son zamanlar da ardı ardına ekolojik ürünler, çevreye daha az zarar veren ulaşım araçları ve buna benzer yenilikler tasarlanmakta. Lucky Strike Junior Designer Competition yeni tasarlamış olduğu bir ucağın prototipini tanıtmış. Uçağımızın adı Orions Glider. Kendisi ekolojik bir uçak. Bu ekolojik ucak çok fazla enerji cimrisi bir ürün. Cimri diyorum çünkü sadece havalanırken yakıt tüketiyor, sonrasında ise kanatlarnıda bulunan güneş panellerinin üretmiş olduğu elektrik enerjisini elektrik motoruna aktaran bir mekanizma ile havada ki seyrine devam etmekte. resmi büyüt Uçağın gövdesi ise tamamiyle geri dönüştürülebilir bir özellik taşımakta. Gövdesinin poly-karbon materyallerden yapılmış olması ise az yakıt tüketmesini sağlamakta. Fuel ile çalışan bir motorunun olması ve bunun yanında elektrik motorunun da bulunmas hibrit özelliği kazandırıyor. r

Muhsin Yazıcıoğlu Üşüyorum Şiiri Dinle

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde bindiği helikopteri düşen ve hala kendisine ulaşılamayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu 'nun, Mamak Cezaevi'nde yıllar önce yazdığı 'Üşüyorum' şiiri dinleyenleri duygulandırdı. Kahramanmaraş'ta dağlık bir bölgede kendisiyle birlikte 6 kişiyle kaza geçiren Yazıcıoğlu, "Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır, Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum." dizeleriyle şiirine başlıyor. Yazıcıoğlu'nun şiiri, "Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim, Güneşimi kapatmayın, Beton çok soğuk, üşüyorum." dizeleriyle bitiyor. İşte Muhsin Yazıcıoğlu’nun Üşüyorum Şiiri Sözleri Bir coşku var içimde bugün kıpır kıpır Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum Gözlerim parke parke taş duvarlarda Açılıyor hayal pencerelerim Hafif bir rüzgar gibi, süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeş

25 bin Memur Alımı Kadroları Belli Oldu

Devlet 2009 yılında 100 bin memur ataması yapacak diye daha önceleri birçok haber çıktı. Fakat bu haberlerin birçoğu asılsız çıktı ve sadece devlet kapısında iş umudu olanların umutlarından faydalanmayı amaçlayana haber niteliğindeydi. 25 bin devlet memuru alımı kadroları hakkındaki haberimizin ise doğruluk payı yüzde yüz. Kaynak ise Devlet Personel Başkanlığı (DPB) . DPB’nin yaptığı açıklamaya göre 2009 yılında alınacak 25 bin memurun kadroları tayin edildi. Bundan sonra kurumlar ihtiyaçları doğrultusunda ilanlarını yayınlayarak personel ihtiyacını karşılayabilecek. Bu doğrultuda DPB tarafından kurumların ihtiyaçları ile paralel nitelikte kadro dağılımı yapıldı. Yapılan devlet memuru kadro dağılımı ise şu şekilde oluştu: 2009 yılında atanacak 25 bin memur kadroları GENEL BÜTÇELİ İDARELER SIRA NO KURUM ADI UYGUN GÖRÜLEN 1 TBMM 2 CUMHURBAŞKANLIĞI 3 BAŞBAKANLIK 100 4 ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI 40 5 YARGITAY BAŞKANLIĞI 40 6 DANIŞTAY BAŞKANLI